“Mulți cercetători au descoperit că anumite alimente pot reduce tensiunea arterială crescută. “
Schimbarea dietei poate reduce semnificativ tensiunea arterială crescută. Cercetările au arătat că
anumite alimente pot scădea tensiunea arterială, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Cunoscută
și sub numele de hipertensiune arterială, tensiunea arterială crescută afectează 1 din 3 adulți în Statele
Unite. Aici discutăm despre alimentele care pot contribui la reducerea tensiunii arteriale crescute și
furnizăm dovezi științifice.
Afinele și căpșunile conțin compuși antioxidanți numiți antociani, un tip de flavonoid.
Cercetătorii au efectuat un studiu extins cu peste 34.000 de persoane cu hipertensiune arterială.
Au constatat că cei cu cea mai mare consumare de antociani - în principal din afine și căpșuni - au avut o
reducere cu 8% a riscului de hipertensiune arterială, în comparație cu cei cu un aport scăzut de
antociani.
Bucurați-vă de fructe de pădure ca gustare sau desert după mese, sau adăugați-le în smoothie-uri și
ovăz.
Bogate în potasiu, bananele pot ajuta la menținerea echilibrului sodiu-potasiu, un factor
important pentru controlul tensiunii arteriale.
Datorită conținutului ridicat de nitrați, sfecla poate contribui la dilatarea vaselor de sânge și,
astfel, la scăderea tensiunii arteriale.
Consumul moderat de ciocolată neagră poate oferi flavonoide, ceea ce poate susține
sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Bogat în potasiu și vitamina C, kiwi-ul poate fi benefic pentru menținerea sănătății inimii și a
tensiunii arteriale.
Aportul crescut de apă și potasiu din pepenele verde poate contribui la controlul
tensiunii arteriale.
Ovăzul este o sursă bogată de fibre solubile, ceea ce poate susține sănătatea cardiovasculară și
controlul tensiunii arteriale.
Cum ar fi spanacul sau kale, aceste legume oferă minerale importante precum
calciu și magneziu, benefice pentru reglarea tensiunii arteriale.
Substanțele din usturoi pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și pot avea un efect pozitiv
asupra tensiunii arteriale.
Probioticele din alimentele fermentate pot susține sănătatea digestivă, ceea ce
poate influența indirect tensiunea arterială.
Bogate în proteine și fibre, aceste alimente pot contribui la menținerea
unei greutăți sănătoase și pot avea beneficii asupra tensiunii arteriale.
O sursă bună de calciu și probiotice, iaurtul natural poate fi inclus într-o dietă
echilibrată pentru susținerea sănătății cardiovasculare.
Sucul de rodii poate avea efecte benefice asupra sănătății inimii și poate contribui la reducerea
tensiunii arteriale.
Consumată cu moderație, scorțișoara poate avea efecte pozitive asupra sensibilității la
insulină și poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Bogate în potasiu, magneziu și acizi grași sănătoși, fisticurile pot fi incluse într-o dietă
echilibrată pentru menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale.
Order from
Order from