“Acum este mai important ca niciodată să mănânci sănătos“
Acum că aștepți un copil, este mai important ca niciodată să mănânci sănătos. Așadar, care sunt sfaturile
noastre inteligente pentru viitoarele mămici? Află ce să mănânci în timpul sarcinii.
Pe lângă peste 12 vitamine și minerale, ouăle conțin o cantitate mare de proteine de calitate, esențiale în
perioada sarcinii.
Celulele bebelușului cresc într-un ritm exponențial, iar fiecare celulă este alcătuită din proteine. Ovăzul
conține, de asemenea, colină, care promovează creșterea generală și sănătatea creierului bebelușului,
prevenind în același timp defectele tubului neural.
Unele ouă conțin chiar grăsimi omega-3, importante pentru dezvoltarea creierului și a vederii.
Despre mitul că ouăle ar fi rele pentru colesterol? Nu este justificat. Se pare că consumul de grăsimi
saturate afectează mult mai mult nivelul colesterolului decât consumul de colesterol găsit în mod natural
în alimente. Și deși ouăle au un conținut ridicat de colesterol, ele sunt și relativ sărace în grăsimi saturate,
având aproximativ un gram și jumătate pe ou. Femeile sănătoase cu colesterol sanguin normal pot
consuma unu sau două ouă pe zi ca parte a unei diete echilibrate, sărace în grăsimi saturate.
- Bogat în grăsimi sănătoase, fibre și acid folic, avocado este o alegere excelentă pentru perioada
sarcinii.
- Grăsimile sănătoase contribuie la dezvoltarea creierului și a țesuturilor bebelușului, iar acidul folic
este esențial pentru prevenirea anumitor defecte ale tubului neural.
- O sursă excelentă de beta-caroten, care se transformă în vitamina A în organism, esențială pentru
dezvoltarea sănătoasă a vederii și pielii bebelușului.
- Bogat în acizi grași omega-3, somonul susține dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului și
contribuie la reducerea riscului de naștere prematură.
- O sursă esențială de fibre, vitamine și minerale. Consumul variat de legume asigură un aport
diversificat de nutrienți necesari pentru o sarcină sănătoasă.
- Plini de vitamina A, fibre și carbohidrați sănătoși, cartofii dulci oferă energie sustenabilă și contribuie
la dezvoltarea sănătoasă a organelor bebelușului.
- O sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și vitamine esențiale. Consumul moderat de nuci
poate aduce beneficii pentru dezvoltarea cerebrală a bebelușului.
- Furnizează proteine esențiale pentru creșterea țesuturilor și a musculaturii bebelușului, precum și fier,
vital pentru prevenirea anemiei în timpul sarcinii.
- Bogate în fibre, calciu și fier, smochinele contribuie la menținerea sănătății digestive și a nivelului
optim de fier în sânge.
- Adaugă o notă de aromă și poate avea proprietăți antiinflamatorii. Cu toate că trebuie consumat cu
moderatie, poate fi o opțiune sănătoasă pentru a adăuga savoare preparatelor fără a apela la prea multă
sare sau grăsimi.
Order from
Order from